Cicle formatiu “El negoci de la guerra i les entitats financeres. Analitzem el paper de la Banca Armada i les alternatives existents”
Des del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, la Universitat Internacional de la Pau en col·laboració amb la campanya Banca Armada i Cal Temerari, oferim un cicle formatiu per entendre al detall el paper de la banca armada i les alternatives que tenim.
El cicle “El negoci de la guerra i les entitats financeres. Analitzem el paper de la Banca Armada i les alternatives existents” tindrà lloc a Cal Temerari les tardes de tres divendres d’octubre (11, 18 i 25 d’octubre de 2024 de 18:00h a 19:30h) i es dividirà en les següents sessions:
- Sessió ‘La Banca Armada, el cicle econòmic militar i l’actual context de militarisme’ amb Jordi Calvo (11 d’octubre): En l’actual context de repunt bel·licista i militarista arreu, el coordinador i investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Jordi Calvo, ens oferirà una formació sobre què és la Banca Armada, quin rol té entre tots els mecanismes que fan possible la producció i compra-venta d’armes (el cicle econòmic militar) i quin paper juga en la conjuntura actual d’augment de la conflictivitat global.
- Sessió ‘La Banca Armada i el seu paper en diferents conflictes’ amb Max Carbonell (18 d’octubre): Després de la publicació de l’informe La Banca Armada i la seva corresponsabilitat al genocidi a Gaza. El finançament de les empreses que fabriquen les armes usades a les matances contra la població palestina que identifica les principals entitats bancàries espanyoles que financen empreses d’armament utilitzat a Gaza, l’investigador del Centre Delàs i coautor de la publicació, Max Carbonell, oferirà aquesta sessió amb les claus per entendre com s’ha realitzat aquesta recerca i quines són les seves principals conclusions.
- Sessió ‘Les finances ètiques com a alternativa antimilitarista/pacifista’ amb Guillem Subirachs (25 d’octubre): Tancarà aquest cicle formatiu Guillem Subirachs, membre de l’Observatori de les Finances Ètiques de FETS, on participen diferents entitats i persones vinculades a les finances ètiques i l’economia social i solidària. La sessió oferirà eines per analitzar amb rigor i objectivitat la situació del sistema financer ètic i el seu impacte en la realitat socioeconòmica actual, com a alternativa a la Banca Armada.
El cicle “El negoci de la guerra i les entitats financeres” és una activitat gratuïta i oberta a tots els públics, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat.