Jornades anuals del Centre Delàs 2022: “Una altra seguretat és possible i urgent. Nous escenaris per construir pau des dels marges: el paper de les ciutats i la societat civil”

Jornades anuals del Centre Delàs 2022: “Una altra seguretat és possible i urgent. Nous escenaris per construir pau des dels marges: el paper de les ciutats i la societat civil”

El 24 de novembre es duran a terme les Jornades anuals del Centre Delàs d’Estudis per la Pau “Una altra seguretat és possible i urgent. Nous escenaris per construir pau des dels marges el paper de les ciutats i la societat civil“, organitzades conjuntament amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya i el International Peace Bureau.

L’acte tindrà lloc a l’Auditori Blanquerna de Barcelona de 17:30 a 21:00 hores i comptarà amb una primera taula institucional, amb representació de les entitats organitzadores amb Nora Miralles, presidenta del Centre Delàs i Montserrat Tafalla, presidenta de l’Institut de Drets Humans de Catalunya. També hi seran presents representants de les administracions que donen suport a l’activitat, amb la participació d’Antoni Montseny, director de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona; i David Llistar, director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

A continuació, tindrà lloc la ponència inaugural i debat amb el corresponsal i professor de relacions internacionals Rafael Poch. La periodista Laia Soldevila, presentarà i conduirà la conferència de Poch sota el títol: Nous escenaris per la seguretat després de la guerra d’Ucraïna.

Seguidament començarà la taula amb el títol “Construir pau des dels marges: el paper del municipalisme i la societat civil”, que comptarà amb la participació d’Ana Barrero, presidenta de la Asociación Española de Investigación para la Paz (AIPAZ); Dagauh Komenan, historiador especialitzat en relacions internacionals amb perspectiva africana; Carles Feixa, catedràtic d’antropologia social i investigador principal de Transgang. La taula també comptarà amb Paulo Moraes, Secretari Executiu de Seguretat Ciutadana de Recife (Brasil); i Óscar Escobar, alcalde de la ciutat de Palmira que ha implementat l’estratègia de prevenció i reducció de violència PASSOS, Pau i Oportunitats; totes dues ciutats finalistes del premi de Pau de Ciudades y Gobiernos Locales Unidos (CGLU) 2022.

Coneix els perfils de les ponents de les Jornades aquí.

Amb aquestes jornades es vol posar en valor el paper de les ciutats i les perifèries del món en la construcció de pau, així com reflexionar sobre altres formes de construir seguretat superant models policials i militars, per defensar els drets humans i la protecció de les persones.

La sessió serà gratuïta i oberta al públic. Per assistir-hi o per seguir-les online, fes la teva inscripció aquí.

Consulta el programa complet aquí.