Les armes nuclears en un món convuls: geopolítica, amenaces i desarmament

Les armes nuclears en un món convuls: geopolítica, amenaces i desarmament

FundiPau i el CIDOB organitzem aquesta sessió per analitzar l’impacte de la guerra d’Ucraïna en la lògica de la dissuasió nuclear, l’estat del Tractat de No Proliferació Nuclear (TNP) i les opcions per al desarmament que obre el nou Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN).

La guerra a Ucraïna i les insinuacions de Putin de fer servir el seu armament nuclear han posat de relleu la centralitat que encara juguen les armes nuclears en l’ordre internacional actual. Des d’Hiroshima i Nagasaki, l’armament nuclear continua marcant la política de defensa de les potències nuclears. En aquesta sessió que organitzem conjuntament el CIDOB i FundiPau, es pretén abordar l’estat actual de la confrontació nuclear, l’impacte de la guerra d’Ucraïna en la lògica de la dissuasió, l’estat del Tractat de No Proliferació Nuclear (TNP) i les opcions per al desarmament que obre el nou Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN).

També es podrà seguir en línia a través dels canals de YouTube de FundiPau i del CIDOB

Participants: Vicente Garrido, director d’INCIPE i especialista en seguretat, defensa i control d’armes, Pol Bargués, investigador principal del CIDOB, i Carme Suñé, presidenta de FundiPau i membre d’ICAN.

Presentació: Pol Morillas, director del CIDOB.
Moderació: Jordi Armadans, director de FundiPau.