Taller de Fotografia Participativa sobre Ecofeminismes a Cornellà

Taller de Fotografia Participativa sobre Ecofeminismes a Cornellà

T'interessa l'Ecofeminisme? Estàs implicada en la lluita pel territori? 

A través de les vostres fotografies treballarem com viviu la lluita per una societat on es posi la vida al centre, front l'actual model basat en l'espoliació de recursos naturals i dels nostres cossos.

Al taller, parlareu de diferents aspectes que des d'on podem abordar la defensa del territori des d'una mirada ecofeminista, com per exemple:

  • què significa el territori i la lluita per preservar-lo; què està passant; si es pot fer alguna cosa.
  • Com us imagineu el territori si posem la vida al centre? Mirada ecofeminista sobre drets bàsics, relacions comunitàries, cures.
  • Com viviu la interconnexió territori-cos. Posar el cos, guarir el cos.

     

La tallerista i fotògrafa professional Ester Pérez Berenguer us acompanyarà a plasmar aquestes idees, emocions, i missatges en imatges, utilitzant llenguatge fotogràfic metafòric, conceptual, i també representatiu.

Entre sessió i sessió s'encarregarà que feu fotografies del que s'ha parlat. Les enviareu per whatsapp i les projectarem a la sessió següent, on tindreu l'oportunitat d'explicar què heu fotografiat, perquè i què heu volgut expressar.

La tallerista farà un acompanyament tècnic fotogràfic per millorar la capacitat d'expressió a través del mòbil/càmera, però serà puntual i pràctic. El taller no és un taller de fotografia.

Amb les vostres fotografies farem una exposició al carrer centre de Cornellà de Llobregat, en gran format, on també es mostraran altres lluites pel territori d'altres contextos.

Entenem que la lluita pel territori a Cornellà de Llobregat no és un només moviment local, sinó que és una resposta concreta i contextualitzada de rebuig d'un model econòmic i social basat a posar el capital al centre, en lloc de posar al centre la vida i allò que sosté la vida. Aquest model és estructural i global. Per això volem mostrar les lluites d'altres contextos, com les de dones Defensores del cos-territori maies de Guatemala, i les lluites de la comunitat garífuna a Hondures, en els dos casos contra empreses transnacionals extractivistes. A l'exposició es mostraran les fotografies fetes per aquests col·lectius de Guatemala i Hondures que han fet un taller de fotografia participativa similar al que proposem realitzar a Cornellà de Llobregat

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA
4 sessions: 29 de maig i 5, 12 i 26 de juny de 18:30h-21h a Sala PADRÓ, Carrer JJosep Torras i Bages, 62 Cornellà de Llobregat
Activitat gratuïta i mixta.
Més informació i inscripcions a ester@suds.cat