Participa al cicle de formacions d’Entre[terres] i forma part del grup!

Participa al cicle de formacions d’Entre[terres] i forma part del grup!

Les formacions tindran lloc els dies 5, 6, 12 i 13 d’abril a Barcelona i tractaran sobre migracions, antiracisme, la guia Entre[Terres] i facilitació de grups

El cicle de formacions d’Entre[terres] cerca formar en migracions, antiracisme i facilitació de grups a aquelles persones interessades a entrar al grup de voluntariat local de l’SCI Entre[terres]. Com a membres d’aquest grup, realitzareu tallers en migracions i antiracisme a centres educatius i espais no formals de manera voluntària.

Què és el grup Entre[terres]?

És un grup de voluntariat de l’SCI Catalunya que treballa les migracions (especialment a la Mediterrània) i l’antiracisme. Es reuneix periòdicament per compartir coneixements i experiències, formar-se col·lectivament, rebre formacions d’expertes, planificar i dissenyar activitats d’interès (com campanyes d’incidència política) i organitzar tallers a centres educatius i espais no formals.

Els tallers a centres educatius i espais no formals per a joves i infants de diversos grups d’edat prenen com a base la guia educativa Entre[terres], que va ser elaborada durant el 2016 conjuntament amb Stop Maremortum i Edu Xarxa. Un dels objectius d’aquest material és facilitar el debat i l’anàlisi acurada sobre les causes darrere el fet migratori i la vulneració de drets humans que pateixen les persones migrants. En un context com l’actual es fa molt necessari cercar i elaborar eines per tal de reflexionar sobre les migracions i el refugi des d’una perspectiva transformadora i antiracista, així com per combatre els discursos d’odi i la xenofòbia. Amb un enfocament de gènere i basat en drets humans (EGiBDH), pretenem promoure el pensament crític, la interseccionalitat i la construcció d’alternatives.

Informació pràctica
Dies: 5, 6, 12 i 13 d’abril
Lloc: els dies 5 i 6 d’abril a La Fede.cat (C/ Tàpies, 1, Bcn); i els dies 12 i 13 a La vaqueria de l’SCI (C/ del Carme, 95, baixos 2a, Bcn).
Idioma: totes les sessions seran en català si no s’indica el contrari.
Preu: per a no sòcies 10€ retornables*
Inscripcions a través del formulari i pagament a través d’aquesta pàgina.
* Es retornarà l’import complet del curs amb l’assistència al 80% de les sessions. Gratuït per sòcies.
 

En què consisteix el cicle de formacions?

El cicle de formacions per a futures formadores d’Entre[terres] cerca capacitar a les persones interessades a entrar a la borsa i a realitzar tallers a centres educatius i espais no formals de manera voluntària. Diverses expertes impartiran múltiples sessions sobre migracions, antiracisme i facilitació de grups. Enguany, el cicle es durà a terme el 5 i 6 d’abril a LaFede i el 12 i 13 d’abril a La Vaqueria de l’SCI. Les temàtiques a tractar i les ponents seran concretament les següents:

Programa abril 2024

Divendres 5 d’abril (17 – 21 h)
Presentació de la borsa Entre[terres]. Amb el Jacinto, activista d’Entre[Terres].
Polítiques migratòries a la Unió Europea i l’Estat espanyol: externalització de controls fronterers. Amb Ainhoa Ruiz Benedicto, Investigadora en el Centre Delàs d’estudis per la pau.

Dissabte 6 d’abril (9:30 – 17:30 h)*
*Dinar inclòs
Vulneracions dels drets humans a la Mediterrània i efectes en els moviments migratoris. Amb Victoria Muñoz, militant afrofeminista i antiracista, jurista i politòloga en formació per l’UAB-SciencesPo Paris, membre impulsora i cofundadora d’AfroFem Koop, i tècnica de projectes en Justícia Global a l’Institut de les Desigualtats.
La situació de les persones refugiades a la Mediterrània Oriental. Amb Lorenzo Gabrielli, investigador del GRITIM-UPF.
Migracions i gènere a la Mediterrània. Amb Siham Korriche, activista feminista i antiracista, àrea de política migratòria d’Irídia. Sessió en castellà.
Migracions, canvi climàtic i vulneracions mediambientals a la Mediterrània. Amb Dídac, d’Ecologistes en Acció.

Divendres 12 d’abril (17 – 20 h)
Asil, refugi i protecció internacional. Amb Aleksandra Semiark, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.
El rol de formadores, metodologies participatives i facilitació de grups. Amb Rocío i Valentina, Actrius, Gestores culturals, Mediadores artístiques i Dinamitzadores en Teatre Fòrum interseccional. Sessió en castellà.

Dissabte 13 d’abril (9:30 – 14 h)
Tallers pràctics. Amb l’Anna i l’Alberto, activistes de la borsa Entre[terres].

T’animes a participar-hi?

Per formar part de la borsa de voluntàries d’Entre[terres], és imprescindible que realitzis aquesta formació. Un cop l’hagis dut a terme, ja pots passar a formar part del grup! Omple el formulari i fes el pagament a través d’aquesta pàgina. Afanya’t, tens fins al 3 d’abril per inscriure’t!

Busquem persones amb:

– Experiència i/o coneixement de l’àmbit associatiu
– Experiència en dinamització de grups
– Bon nivell de català o castellà
– Habilitats socials i comunicatives
– Experiència en educació no formal
– Ganes i il·lusió per treballar en migracions amb perspectiva transformadora

I es valorarà:

– Formació en l’àmbit social
– Participació associativa i en moviments socials a nivell personal
– Coneixement en migracions, refugi, antiracisme i ecologisme.

Inscripcions a través del formulari i pagament a través d’aquesta pàgina. Si tens qualsevol dubte escriu-nos a global@scicat.org.