Formació Online - Competències Municipals en protecció internacional dels #DDHH segons la normativa vigent
Cicle de Formació Online gratuïta "Competències municipals en protecció internacional dels DDHH segons la normativa vigent" els dies 23 i 30 de novembre i 14 de desembre de 12 a 14h. Aquesta formació és una inicitativa de Reds en aliança amb el CIDEU. L'equip docent del curs pertany al Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili. També comptarem amb la participació d'experts en DDHH des del terreny que ens brindaran casos pràctics
Els governs locals tenen competències per a realitzar accions d'incidència política davant de greus violacions als DDHH en altres territoris? La resposta és clarament que sí. Amb aquesta formació podràs complementar els teus coneixements revisant la normativa que legitima la protecció internacional dels DDHH des dels ens locals a diferents nivells: internacional, europeu, espanyol i català.
Des de Reds considerem que el dret inalienable de cada persona a defensar els DDHH es vincula amb l'obligació de totes les institucions i organitzacions de promoure i lluitar pacíficament per a la protecció i realització dels DDHH i les llibertats fonamentals a escala nacional i internacional.
Per aquest motiu, dirigim la formació a representants polítics/ques, personal tècnic i membres de consells municipals de cooperació internacional de governs locals; organitzacions de la societat civil i persones defensores dels DDHH amb l'objectiu d'enfortir les competències municipals catalanes en la protecció internacional dels Drets Humans.
Programa
23 de novembre. Lliçó inaugural. Els governs locals com a protectors internacionals dels DDHH. Presentació del Dossier de normes que els legitimen.
- A càrrec de la Doctora Carmen Montero Ferrer. Experta en Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals. Professora visitant a la Universitat Rovira i Virgili .
30 de novembre. Normes estatals i autonòmiques de cooperació i la nova proposta de llei: la prioritat dels Drets Humans en la cooperació internacional.
- A càrrec de la Doctora Aitana de la Varga Pastor. Experta en Dret administratiu i Dret ambiental. Professora agregada a la Universitat Rovira i Virgili i investigadora del CEDAT. Membre del grup d’investigació consolidat i reconegut per la Generalitat de Catalunya “Territori, Ciutadania i Sostenibilitat”.
14 de desembre. Defensar a les persones defensores de DDHH des d'Europa. Documents i guies per seguir. Exposició de casos des d'experts al terreny.
A càrrec de:
- Dr. Alexandre Moreno Urpí. Expert en Dret Internacional, Públic i Relacions Internacionals. Professor visitant a la Universitat Rovira i Virgili i membre del grup d'investigació consolidat i reconegut per la Generalitat de Catalunya «Territori, Ciutadania i Sostenibilitat».
- Jorge Molano. Advocat defensor dels Drets Humans i representant de víctimes de violacions per part dels agents de l'Estat a Colòmbia
- Francesca Nugnes. Coordinadora Europea PBI Colòmbia.
Pots decidir a quines sessions inscriure't! Si realitzes tota la formació, rebràs un diploma.
Formulari d'inscripció: https://forms.gle/YRVkTTokNgotXJTD9
Amb el suport de l'ACCD i de la Generalitat de Catalunya.