Eines Antiracistes per a professionals de l’acció social a Lleida
La Coordinadora d’ONGDs i altres Moviments Solidaris de Lleida i el Servei Civil Internacional de Catalunya presentem un curs destinat a professionals de l’acció social
La Coordinadora d’ONGDs i altres Moviments Solidaris de Lleida i l’SCI Catalunya presentem conjuntament un curs destinat a professionals de l’acció social (treballadores social, educadores socials, mediadores, etc.) per pensar i treballar la perspectiva antiracista en la seva acció com a professionals.
El curs constarà de 7 sessions repartides en els dies 16, 18, 23 i 25 de febrer i tindrà lloc de forma presencial a la seu de la Coordi de Lleida (C/ Doctor Combelles 11, 25003 Lleida).
L’objectiu del curs és facilitar que professionals de serveis socials i professionals de l’acció social d’entitats puguin treballar la perspectiva antiracista, augmentar els seus coneixements i adquirir eines per fer crítica i autocrítica sobre la seva feina a través dels ulls de professionals migrants i/o racialitzades que han treballat en el marc de les institucions, ja sigui dins d’elles o bé que s’hi han hagut de relacionar. La idea és poder tenir una mirada àmplia i al mateix temps concreta no només sobre les pròpies lleis i normatives, sinó també sobre l’aplicació de les mateixes (protocols, dificultats, reptes, recursos, etc.) i les situacions de racisme que es generen. Al mateix temps, facilitarem espais de debat i discussió per a poder tenir converses constructives al voltant de tot això i recollir propostes per a transformar-ho, també tenint en compte com incorporar la perspectiva de gènere i com s’hi interrelacionen la classe o la condició de persona migrada o racialitzada.
Les dues primeres sessions del curs, de caràcter introductori, però orientades a professionals del sector, aniran a càrrec de SOS Racisme. Després, en les dues sessions següents analitzarem com es desplega el racisme en l’àmbit de l’acció social amb Karim Sabni el Garraf, Director d’idària cooperativa d’inserció i membre de Social Project 4.0 i Girona Acull. El penúltim dia treballarem sobre com el racisme institucional intersecciona amb el sistema patriarcal amb Yousra Touri El Mansouri, que és educadora social. Finalment, tancarem amb una taula rodona sobre com treballar l’acció social i comunitària des d’una perspectiva antiracista amb l’associació Unim Cultures i Sabrina Benali-Khodja, tècnica de mentoria de persones refugiades. Aquesta sessió de tancament serà moderada pel periodista Albert Font-Tarrés.
Dies: 16, 18, 23 i 25 de febrer
Horari: de 17h a 18:30h i de 18:30h a 20h
Lloc: presencial a la seu de la Coordi de Lleida (C/ Doctor Combelles 11, 25003 Lleida).