Un pas més en la protecció de la infància: el delegat/da de protecció

Un pas més en la protecció de la infància: el delegat/da de protecció

Una jornada per reflexionar sobre la implementació de la Llei Orgànica de Protecció Integral a la Infància i l'Adolescència en l'esport, el lleure educatiu i les activitats extraescolars

Acabar amb la violència que pateixen nens, nenes i adolescents és responsabilitat de tots. La Llei Orgànica 08/2021 de protecció integral a la infància i l’adolescència (LOPIVI) suposa un gran avenç que habilita eines i mecanismes per protegir millor infants i adolescents en tots els àmbits on són presents. 

L’esport, el lleure educatiu i les activitats extraescolars són espais on la normativa estableix obligacions i protocols per prevenir i actuar davant la violència. Per reflexionar sobre la implementació de la LOPIVI en aquests sectors, el pròxim dijous 13 de juny a les 17:30h us convidem a la jornada”Un pas més en la protecció dels infants: la figura del delegat/da de protecció”. 

En l’acte abordarem la prevenció de la violència contra nens, nenes i adolescents amb Mª Ángeles Espinosa, directora de l'Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència (IUNDIA) i membre del Patronat d'UNICEF Espanya. També es tractaran les claus i condicions per a la implementació de la figura del delegat/da de protecció amb Maria Zapata, responsable de Promoció Escolar de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. Per últim, hi haurà una taula rodona amb experiències de protecció de la infància amb la participació de Queralt Campàs, presidenta de la comissió de bon tracte del MCECC - Fundació Pere Tarrés, i Lídia Marquès, adjunta de direcció d’AFFAC.