Presentació de l’exposició i l’informe ‘Treball, drets i dignitat en clau feminista’

Presentació de l’exposició i l’informe ‘Treball, drets i dignitat en clau feminista’

La societat globalitzada en què vivim requereix moltes matèries primeres i productes que es fabriquen al Sud global. Sabem en quines condicions es produeixen?

Aprofundim en l’estat de les condicions de vida i laborals de les treballadores del Sud global.

 

Presentem el nou informe ‘Treball, drets i dignitat en clau feminista’, realitzat per SETEM Catalunya, que té l’objectiu d’aprofundir en l’estat de les condicions de vida i laborals de les treballadores del Sud global en els sectors tèxtil, de l’electrònica i de l’alimentació a les cadenes de subministrament del Marroc, les Filipines i Guatemala; amb una mirada crítica que es nodreix dels feminismes.

Un estudi que fa una invitació a repensar les nostres maneres de consum i de vida, que comptarà amb una presentació presencial, així com amb una exposició itinerant que podràs trobar a diferents espais, tant de Barcelona com de Tarragona.

Els tres processos de recerca es refereixen, en primer lloc, a l’impacte de l’acaparament de les terres a Guatemala: una mirada des dels drets humans i els feminismes crítics d’Amèrica Llatina. En concret, el cas del monocultiu del plàtan i l’oli de palma a la Blanca, que va finalitzar el 2020. En segon lloc, els perfils i les condicions laborals al sector tèxtil de Tànger, Marroc, també finalitzat el 2020, i finalment, les condicions laborals de les fàbriques d’electrònica a les Filipines, estudi que es publicarà a finals de 2023.

 

Presentació i debat

Data: Dilluns 18 de setembre
Hora: 18:30h
Lloc: Lleialtat Santsentca (Carrer d’Olzinelles, 31. Barcelona)

Amb la participació de:

  • Bea Cantero (autora de l’estudi)
  • Claudia Bosch (responsable de la campanya Electrònica Justa a SETEM Catalunya)
  • Roberta Parrilla (coordinadora de SETEM Catalunya)

És necessària l’inscripció prèvia al següent enllaç: https://nextcloud.pangea.org/index.php/apps/forms/s/qH4H9yb7fD3CQ5eM8GCKJ7PD

 

Exposició itinerant