Mobile Social Congress

Mobile Social Congress

Tarda de xerrades i aperitiu del Mobile Social Congress

Dins de la programació del #MSC24, organitzat SETEM Catalunya, comptarem amb:

  • Cinefòrum del documental “Antes del litio”. Actualment, en el nord argentí, hi ha actius diversos projectes miners per a l'extracció de liti en salars i muntanyes, habitades per comunitats que resisteixen davant l'embat de les empreses i els governs que volen explotar aquestes zones sense el seu consens.
  • Presentació del llibre: Cobalt Red". En un treball de recerca esquinçador, l'escriptor i activista Siddharth Kara revela els abusos contra els drets humans que s'amaguen darrere de la mineria del cobalt a la República Democràtica del Congo.
  • Dimitri Kessler, del Economic Rights Institut, ens parlarà de les condicions de treball, drets de les treballadores i els obstacles en el monitoratge. 
  • Taula rodona sobre Justícia Digital. Parlarem amb Leandro Navarro, de la Universitat Politècnica de Catalunya, sobre identitat i credencials verificables per la justícia global. Cori Crider, de Foxglove, ens parlarà sobre com plantar cara als gegants tecnològics. Sofia Trejo, finalment, de Barcelona Supercomuting Center, ens endinsarà en el món de la intel·ligència artificial, per a parlar sobre justícia social i ambiental.

Amb la moderació de la periodista Marta Molina.

Amb piscolabis final per a tothom!