Diàlegs LLINDARS DE DIGNITAT. Explorant els estàndards mínims dels Drets Econòmics, Socials i Culturals en un context de crisi ecosocial

Diàlegs LLINDARS DE DIGNITAT. Explorant els estàndards mínims dels Drets Econòmics, Socials i Culturals en un context de crisi ecosocial

Sèrie de diàlegs interdisciplinaris per analitzar el paper dels drets humans a l'hora d'establir els llindars mínims en quatre àmbits vitals essencials: l'energia, l'aigua, l'habitatge i l'alimentació.

La noció dels drets humans com els estàndards mínims que els estats han de garantir per a assegurar un nivell de vida adequat adquireix una especial rellevància en l'actual context de crisi ecosocial. En un planeta amb recursos limitats i minvants, i en emergència climàtica, és urgent obrir el debat sobre la revisió d'aquests mínims, així com sobre la desigualtat en l'accés als recursos.

Amb l'objectiu d'explorar el concepte de llindars mínims en l'actualitat, organitzem aquesta sèrie de diàlegs amb persones expertes de diversos camps de coneixement, tant de l'acadèmia com del sector social. Uns diàlegs interdisciplinaris que ens permetin analitzar el paper que han d'exercir els drets humans a l'hora d'establir aquests llindars mínims en quatre àmbits vitals essencials: l'energia, l'aigua, l'habitatge i l'alimentació.

Dimecres, 15 de maig de 16 a 18h
L'energia i el dret a un nivell de vida adequat

Amb Didac Amat (UPF) i Charo Morán (Cooperativa Garúa)

Modera: Ana García Juanatey

Dimecres, 22 de maig de 16 a 18h
El dret a l'aigua en un context de sequera: priorització d'usos i una ètica de les restriccions

Amb Iván Rodriguez Florit (UPF) i Isabel Vilaseca (CICrA)

Modera: Anna Calvete Moreno (UCLG)

Dimecres, 29 de maig de 16 a 18h
El dret a l'habitatge en un context de crisi climàtica i social

Amb Irene Escorihuela del (ODESCA) i Paula Martí (Celobert)

Modera: Maridalia Rodriguez (UPF)

Dimecres, 5 de juny de 16 a 18h
​El dret a estar lliure de fam en un planeta extralimitat: construint sistemes alimentaris justos i resilients

Amb Miguel Ángel Martin (Universidad de Sevilla) i Ana Pardo López (Arrán de terra)

Modera: Ana García Juanatey