
Artivisme per a la transformació social
El proper dijous, 16 de juny, l’Espai Jove Casa Sagnier i l’Institut Montserrat de Barcelona acolliran l'acte "Artivisme per a la transformació social" per sensibilitzar la ciutadania sobre el racisme social i institucional a través de peces artístiques creades per joves.
El proper dijous, 16 de juny, l’Espai Jove Casa Sagnier i l’Institut Montserrat de Barcelona acolliran un acte per sensibilitzar la ciutadania sobre el racisme social i institucional a través de peces artístiques creades per joves. Hi han participat joves migrants no acompanyats i alumnat de l’Institut Montserrat, l’Institut Costa i Llobera i el 19@ Centre de formació.
Sala d’Actes Espai Jove Casa Sagnier
11.30h - 12.00h Exposició cartelleria i cançons de música urbana creada per
l’alumnat de l’Institut Montserrat, Costa i Llobera i 19@ Centre de Formació
per reflexionar al voltant del racisme.12.00h - 13.30h Taller de Teatre amb escenes sobre situacions de racisme -
Impartit per Teatre Pa’Tothom - Dirigit a l’alumnat.Sala d’Actes Institut Montserrat
12.00h - 13.30h Taula de debat. Participants: Kaire Ba Dejuan, integrant de Cnaae
Catalunya, Mercè Duch, membre de Tanquem els CIE, Yaguemar Diagne, membre
de l’Associació Dëkkandoo, alumnes representant dels instituts i jove migrant.
Modera, Anna Alié de Fundació Guné. Reflexionar al voltant de situacions de racisme
social i institucional i de com des de les entitats, l’activisme i l’art es pot treballar
per a la seva erradicació.Pati Institut Montserrat
13.45h - 14.30h Lectura del manifest creat a partir de les cançons escrites per
l’alumnat dels instituts i la joventut migrant. Pica-pica i concert de Wallabook Music.Aquest acte s’emmarca dins les jornades "Refugi" organitzades en el programa de Justícia Global del districte de Sarrià - Sant Gervasi i del projecte “Contra l’odi, fer art. Per una societat antiracista”, que la Fundació Guné i l’Associació Dëkkandoo vàrem iniciar el novembre de 2020 i que ha rebut el suport de l'Ajuntament de Barcelona. Un projecte que a través de la metodologia de l’aprenentatge i servei, i la utilització de la música urbana i les arts visuals i plàstiques, els i les joves creen material de sensibilització dirigit al seu entorn (escola, família, comunitat) en contra del racisme.
L’objectiu d’aquest projecte és contribuir a processos de transformació social a Barcelona cap a la igualtat de drets i oportunitats de totes les persones sense ser discriminades per raó de color de pell, origen nacional o ètnic, cultura, religió o gènere.