• Inici
  • _ofertes
  • Tècnic/a Gestió de Residus Sòlids Urbans (Maputo)...

Tècnic/a Gestió de Residus Sòlids Urbans (Maputo)

CONTEXT DE LA DEMANDA

La ciutat de Maputo, capital de Moçambic, s’ha desenvolupat de forma dual; hi ha un barri anomenat “ciutat de ciment” i per altra banda hi ha els barris perifèrics, on es concentra el 90% de la població de la ciutat (districtes Nlhamankulu, KaMavota, KaMaxakeni i KaMubukwane). El districte de “Ka Maxaqueni” es troba situat al primer anell dels barris informals de la ciutat de Maputo i es veu afectat per diverses problemàtiques: falta d’accés a serveis de sanejament, ineficient gestió dels residus urbans, densificació urbanística i vulnerabilitat davant de processos urbanístics que són decidits i executats aliens a la realitat del barri.

L’any 2007, en el marc d’un Programa de Cooperació directa amb l’ACCD, es va iniciar una identificació en els barris de teixit informal de Maputo. Es va concretar gràcies al suport de l’ Ajuntament de Barcelona en una intervenció a Maxaquene “A” i des de llavors ESF treballa per millorar les condicions dels habitants del barri. L’any 2015 va ser el de la implantació de la Ràdio Comunitària i de la Identificació de l’àrea de Residus Sòlids per part d’ESF i l’Ajuntament de Barcelona, amb la participació de diversitat d’actors.

El projecte actual es centra en el sector de GRSU, amb un enfoc concret en la gestió i reciclatge de residus orgànics del Districte Ka-Maxakeni, Maputo. Després d’un procés d’identificació i establiment de les passes a realitzar, el projecte pretén llançar la primera planta de compostage comunitària, com a forma de promoure la pràctica de reciclatge del residu més generat al Districte, l’orgànic. Es tracta d’una intervenció coordinada amb la Direcció Municipal de Salubritat de la ciutat, així com amb les microempreses de recollida primària del districte.

Organització: Enginyeria Sense Fronteres
Funcions:

-Seguiment del procés de compost urbà
- Recolzament a ESF en activitats lligades al compost en la comunitat: campanyes de sensibilització, producció de continguts de programes de radio temàtics, entre altres tasques.
- Identificació tècnica de noves línies de treball per a futures convocatòries de projectes.

Requisits:

- Formació en Ciencies Ambientals o similar
- Coneixement i/o experiencia en compost urbà
- Coneixement i/o experiencia en la cooperación internacional al desenvolupament
- Persona oberta, capaç de treballar en un ambient de multiculturalitat
- Preferible coneixement de la llengua portuguesa (no imprescindible)
- Preferiblement es busquen persones amb interès en formar part de l’entitat un cop acabada la intervenció al projecte.

Condicions de la plaça:

La persona voluntària es vincularà a la organització i al grup de Moçambic des del dia de la seva selecció i fins després del seu desplaçament a terreny perquè es produeixi un retorn efectiu. Això implica participar en les reunions periòdiques i en les tasques necessàries pel correcte desenvolupament del projecte.

L’alumne treballarà en la oficina de Enginyeria Sense Fronteres a Maputo (Moçambic) i de Barcelona. L’estancia a Maputo serà màxim de 3 mesos apartir de maig de 2019 (dates a acordar conjuntament amb l’estudiant) L’horari laboral està establert en 40h setmanals. Estarà sota la supervisió de la Coordinadora expatriada a Maputo i en coordinació amb l’equip de seguiment de l’oficina d’Enginyeria Sense Fronteres a Barcelona

El/la voluntari/a haurà d’assumir els costos de desplaçament i allotjament, pero ESF s’ofereix a donar recolzament a la comunicació, transport i alimentació.

DEDICACIÓ TEMPORAL

L’estancia serà d’aproximadament 2 o 3 mesos a partir de maig de 2019 (dates a acordar conjuntament).

Informació requerida:

Enviar Cv i carta de motivació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Menu