Món àrab Món àrab

Curs online d’aproximació al món àrab

L’Associació Catalunya-Líban imparteix el Curs d’aproximació al món àrab, adreçat a entitats i persones treballadores en contacte amb col·lectius procedents del món àrab, i en general a tothom interessat en temes de solidaritat i cooperació.

Tindrà lloc els dies 29 i 30 de novembre i 1 de desembre, a les 18 hores. Serà en format virtual, a través de la plataforma Zoom.

Programa

29 novembre
Qui són els àrabs? El cas del Líban
La pluralitat ètnica i religiosa en el món àrab. Importància geogràfica, política i econòmica. El Líban: realitat sociopolítica i polítiques de solidaritat i cooperació.
Ghassan Saliba, president de l’Associació Catalunya-Líban.

30 novembre
Palestina, una història de resistència
Polítiques de solidaritat, moviments de dones palestines i lluita d’alliberament nacional.
Hisham Abou Shrar, professor palestí de la Universitat Autònoma de Barcelona.

1 desembre
Les revoltes al món àrab amb perspectiva de gènere
El paper de les dones a les revoltes i la seva importància en la transformació social, a través dels casos del Sudan i el Líban.
Dina Bashir, activista sudanesa pels drets humans, i Lynn Dika, artista, investigadora i activista creativa del col·lectiu LGTBIQ+.

El curs és gratuït, però és necessària la inscripció prèvia a través de formulari o escrivint un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Aquesta formació forma part de les Jornades del Món Àrab, que tenen com a objectiu promoure el coneixement sobre el món àrab i contribuir a difondre la creativitat artística de la joventut àrab resident a Catalunya.

Organització: Associacio Catalunya-Líban
Més informació: Curs aproximació món àrab

Menu