• Inici
  • _formació
  • Lafede.cat impulsa formacions bàsiques sobre Justícia glob...

Lafede.cat impulsa formacions bàsiques sobre Justícia global per a entitats

El proper dimarts 1 de desembre es posen en marxa les primeres formacions bàsiques sobre Justícia global adreçades a entitats federades que encara no han incorporat el paradigma de la Justícia global en les seves pràctiques diàries, o bé a personal tècnic o en pràctiques de les organitzacions que s’acabi d’incorporar i voluntariat que vulgui aprofundir en el paradigma de la Justícia global. Aquestes formacions, compten amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i algunes d’elles es fan en col·laboració amb Torre Jussana per arribar a entitats no federades.

 Lafede.cat incorpora un Pla de formació intern

Aquestes activitats s’emmarquen en el Pla estratègic 2020-2024 de Lafede.cat on s’incorpora la creació d’una Estratègia de formació pròpia amb l’objectiu d’acompanyar a les entitats federades en l’adopció del paradigma de Justícia global incorporant canvis interns i externs, així com ajudant-les en la transformació i capacitació digital amb una visió de Justícia global i sobirania tecnològica, i facilitant l’amplicació de coneixement a partir de les necessitats sorgides dels espais interns de la federació, com són els eixos de treball. Aquesta Estratègia agafa el relleu a la tasca que Lafede.cat ja ha estat fent des del 2013 donant resposta a les necessitats formatives de les entitats però d’una manera més informal.

L’Estratègia de formació té per objectiu, per una banda, organitzar formacions bàsiques per a entitats petites, noves o per al nou personal i voluntariat de les organitzacions, i per l’altra, pensar en formacions i activitats de nivell avançat per a assolir nous coneixements en el concepte i les pràctiques de Justícia global.

Desembre i gener: comencen les formacions bàsiques en Justícia global

1. Formació: ‘La Justícia global: un repte per a les entitats’
- Quan? dimarts 1 i dijous 3 de desembre, de 17 hores a 19 hores, en col·laboració amb Torre Jussana
- S’abordarà el concepte de “Justícia global” i com treballar-lo, tant des d’una entitat de pau, drets humans i cooperació, com des de qualsevol altra associació o grup informal que tingui vocació de treballar per la justícia i la transformació social.
- Dinamitza: Aquesta sessió està impartida per Júlia Granell, co-creadora i sòcia d’Obliqües, i membre de la Junta de Lafede.cat com a vocal de l’eix de feminismes.
- Inscripcions: obertes en aquest enllaç, important: inscripcions fins aquest divendres 27 de novembre.

2. Formació: '‘Feminismes i Justícia global: aliança per a un futur vivible"
- Quan? dimarts 15 de desembre, de 17 hores a 19 hores.
- S’explicarà la interacció entre els conceptes de feminismes i Justícia global, amb l’objectiu final d’entendre com les propostes del feminisme poden formar part de les organitzacions. Per fer-ho, es donarà a conèixer el procés de transició feminista de Lafede.cat i el camí recorregut els darrers anys, així com les experiències dels feminismes del sud global.
- Dinamitza: Júlia Granell i Judith Múñoz Saaverdra, doctora en sociologia, treballadora i educadora social xilena.
- Inscripcions: obertes en aquest enllaç. Termini fins: diumenge 13 de desembre.

3. Formació: "Comunicació transformadora: una pràctica estratègica per a la nostra entitat"
- Quan? Dimarts 26 i dijous 28 de gener de 2021, de 17 hores a 19 hores, en col·laboració amb Torre Jussana.
- En aquestes dues sessions s’aprofundirà en la comunicació estratègica i comunitària i com de necessària és per al desenvolupament de la tasca de l’entitat si respon als objectius d’aquesta i és transformadora. Es treballarà en un pla de comunicació que respongui a les necessitats, els recursos i els objectius de l’organització.
- Dinamitza: L’impartirà Pablo Zareceansky, director creatiu i coordinador de projectes i campanyes a Quepo, especialitzat en el desenvolupament d’estratègies de comunicació per a la transformació social i metodologies participatives de comunicació per al tercer sector.
- Inscripcions: Pròximament s’obriran les inscripcions.

Organització: Lafede.cat

Menu