• Inici
  • _formació
  • Llibertat d'expressió i dret a la informació. Afectacions ...

Llibertat d'expressió i dret a la informació. Afectacions del marc jurídic internacional en la pràctica periodística

La llibertat d'expressió i el dret a la informació són eines indispensables per a la pràctica periodística. Les restriccions a aquests drets limiten la tasca informativa dels professionals de la comunicació, que també tenen un paper cabdal en la garantia d'aquests drets per part de la resta de la ciutadania.

En l'actual context de regressió, l'exercici del periodisme requereix un coneixement del marc normatiu de la llibertat d'expressió i del dret a la informació, així com dels sistemes per a la seva protecció. Una realitat a l’abast dels professionals, com a font d'informació i com a eina de denúncia davant possibles vulneracions.

L’IDHC i el Grup de Periodistes Ramon Barnils imparteixen aquesta sessió formativa amb la finalitat d'aprofundir en l'estudi d'aquests drets amb un enfocament periodístic, a partir de la guia pràctica sobre “Mecanismes i estàndards internacionals de la llibertat d'expressió i el dret a la informació”. 

 

Organització: Institut de Drets Humans de Catalunya Grup de Periodistes Ramon Barnils
Programa del curs:

Per a la sessió, íntegrament presencial, se seguirà la guia de "Mecanismes i estàndards internacionals de la lliberta d'expressió i el dret a la informació".

16:00 – 17:50 Introducció als sistemes de protecció i els estàndards internacionals de la llibertat d'expressió i el dret a la informació.
A partir dels aspectes més rellevants de cada sistema (universal i regionals), s'identificaran les característiques comunes, l'abast i contingut d'aquests drets.

17:50 – 18:10 Pausa cafè

18:10 – 20:00 Casos pràctics per a l'anàlisi i aplicació del marc jurídic internacional estudiat en la pràctica periodística. 

Informació sobre la inscripció:
Inscripció gratuïta mitjançant formulari web

Menu