• Inici
  • _formació
  • 8a Edició del Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolu...
8a Ed. Màster 8a Ed. Màster Cooperacció

8a Edició del Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament

Feminista i crítica, és una oferta d'estudis innovadora en ser totalment virtual i amb un programa i professorat que facilita una crítica feminista al concepte de desenvolupament.

Es desenvoluparan els continguts teòrics l'any acadèmic 2019/2020 i el treball fi de màster, fins a desembre de 2020, per a reflexionar la teoria a partir de la pràctica.

La incorporació de l'enfocament de gènere és indispensable en l'elaboració de polítiques, estratègies i metodologies de desenvolupament, per això, l'objectiu principal del Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament és formar en perspectiva de gènere i feminismes a persones involucrades en la cooperació internacional al desenvolupament, prestant especial atenció a la integració de plantejaments i debats de les teories feministes en les seves pràctiques, polítiques, estructures i creences.

Es treballen les dimensions teòriques, històriques i pràctiques relacionades amb la desigualtat de gènere a nivell mundial i específicament en la cooperació internacional per al desenvolupament. Permet estudiar des de la crítica feminista, les bases i el funcionament del sistema internacional de les polítiques, els actors, les relacions de poder i les eines de la cooperació internacional per al desenvolupament.

 

El Màster s'ofereix des de la Càtedra UNESCO de Dones, desenvolupament i cultures de la Universitat de Vic, i està coordinat per Cooperacció (organització feminista internacional)

Els objectius del Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament són:

– Conèixer i analitzar les causes de les desigualtats de gènere en el marc de la cooperació al desenvolupament.

– Conèixer les referències històriques i filosòfiques de les teories sobre desenvolupament, promovent la creació de capacitats per a fer una anàlisi crítica sobre aquestes.

– Aprendre els instruments normatius, tècnics i polítics internacionals més innovadors amb perspectiva de gènere.

– Desenvolupar eines i habilitats personals, col·lectives, tècniques i polítiques per al treball de cooperació des d'una mirada feminista.

Està dirigit a la capacitació professional en temes de gènere i desenvolupament per a personal d'organitzacions del moviment feminista i de dones de l'Estat Espanyol i Llatinoamèrica, organismes oficials, organitzacions no governamentals (ONGD), empreses privades, sindicats, fundacions, etc, vinculades de diferents formes al món del desenvolupament i/o a la cooperació internacional, que ocupen diferents llocs en les seves organitzacions.

Per a fer-ho possible comptem amb un professorat divers i multidisciplinari de persones expertes en cadascun dels temes del programa:

Rosa Cobo Bedia, Beatriz Ranea Triviño, Rosa Ortiz Monera, Alicia Girón, Sonia Parella Rubio, Ainhoa Beola Olaziregi, Clara Murguialday Martínez, Estrella Ramil Paz, Morena Herrera Argueta, María Teresa Blandón Gadea, Marta Alicia Alanis i Norma Vázquez García.

Per a accedir al Màster, prèviament  al procés de matriculació, s'ha de fer la sol·licitud enviant un currículum professional i personal així com una carta de motivació per correu electrònic a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Organització: CooperAcció
Programa del curs:

<p><strong>PLA D'ESTUDIS</strong></p>

<p>Mòdul 1: Marc Conceptual</p>

<p>- Història de la Teoria Feminista S.XVIII-XX</p>

<p>- Feminismes en La transició del S.XX al XXI</p>

<p>Mòdul 2: Dimensions Econòmiques, Socials i Polítiques del Desenvolupament des de la perspectiva de gènere</p>

<p>- Crítica feminista al pensament econòmic</p>

<p>- Efectes de la globalització en els treballs de les dones</p>

<p>- Transnacionalizació de la cura</p>

<p>- EL paradigma del desenvolupament humà</p>

<p>Mòdul 3: Estratègies de Gènere en la cooperació al desenvolupament</p>

<p>- Genealogia feminista en Els instruments i estratègies del desenvolupament</p>

<p>- Mainstreaming versus recursos específics: Quin és el debat?</p>

<p>- Elements d'anàlisis de gènere en la identificació i/o avaluació de projectes de desenvolupament</p>

<p>- Anàlisi de les dimensions de l'apoderament</p>

<p>Mòdul 4: Les controvèrsies del desenvolupament des de la Crítica Feminista</p>

<p>- Dones i pobresa. Teories sobre la feminització de la pobresa</p>

<p>- Democràcia i participació política</p>

<p>- Drets sexuals i reproductius. Un desafiament</p>

<p>- Laïcisme i feminisme</p>

<p>- Violència de gènere en un món global. Noves formes de violència contra Les dones</p>

<p>Mòdul V: Treball fi de màster</p>

Informació sobre la inscripció:

Per a sol·licitar l'admissió és necessari que facis una preinscripció (pre-reserva de plaça). Emplena el  formulari, adjuntant els documents sol·licitats (Carta de motivació, CV, Fotografia o escaner de document d'identitat i fotografia, escaner o còpia del certificat d'estudis universitari).

Una vegada que hagis enviat les dades i documents sol·licitats, et respondrem en relació a l'admissió en el Màster. Si estàs admesa, al final de la pàgina tens l'enllaç per a poder realitzar el pagament dels drets de preinscripció: 350€ a compte de la matrícula (import no subjecte a descomptes). En cas d'anul·lació de l'edició o de no ser admès, Cooperacció et retornarà l'import de la preinscripció.

Si tens qualsevol problema o dubte, escriu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Menu