• Inici
  • _formació
  • Exposició ‘Atendre l’embaràs i el part a Barcelona: im...

Exposició ‘Atendre l’embaràs i el part a Barcelona: imatges i veus de professionals de la ciutat’

El CAP Pare Claret acollirà fins al 4 de juny de 2019, l'exposició ‘Atendre l’embaràs i el part a Barcelona: imatges i veus de professionals de la ciutat’ en què els i les professionals dels serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva reflexionen sobre l’experiència que viuen dones de diferents orígens culturals en l’atenció i l’acompanyament que reben per part del sistema sanitari públic català durant els processos de l'embaràs i el part. Es tracta de la continuació de la mostra ‘Estar embarassada i parir a Barcelona: imatges i veus de dones de la ciutat’, que abordava la visió d’aquestes mares, mentre que l’exposició actual canvia la perspectiva al punt de vista de les professionals.

En la confecció de les obres han participat 30 llevadores d’atenció primària i hospitalària, mediadores sociosanitàries i gestores sanitàries que han expressat com viuen la seva professió davant la situació de dones que pareixen a Barcelona, en un entorn aliè a la seva cultura, i quina és la relació entre aquestes mares i el sistema sanitari públic.

L’objectiu de l'exposició és, per una banda, generar espais de reflexió sobre les vivències de les professionals que atenen aquestes dones i per l'altra, vetllar per la garantia dels drets sexuals i reproductius de les dones. El fet de mostrar les obres als CAP permet compartir-les amb altres dones que acudeixen a les visites de control i seguiment de l’embaràs i que poden gaudir al mateix temps de l’exposició i conèixer els diferents significats que té aquest procés vital per a les persones referents en salut reproductiva.

Organització: Farmamundi

Menu