• Inici
  • _formació
  • Comunicació amb Enfocament de Gènere i Drets Humans, eines...
IDHC_cv_ComunicacioEGiDH IDHC_cv_ComunicacioEGiDH IDHC_cv_ComunicacioEGiDH

Comunicació amb Enfocament de Gènere i Drets Humans, eines per a un periodisme humà (3a edició)

Els mitjans de comunicació tenen un paper fonamental en la configuració i interpretació de la realitat que ens envolta. Una realitat incompleta i parcial si no reflecteix els drets i llibertats dels seus protagonistes. Les conseqüències de les retallades no es poden entendre sense explicar el perjudici per la lluita per la igualtat d'homes i dones, i sense explicar el retrocés ocasionat per la retirada dels ajuts de la Llei de dependència. Ni l'enduriment de les polítiques d'estrangeria sense mostrar les batudes racistes o els vols de deportació, per exemple. 

La funció social del periodisme és indubtable no només per la seva capacitat per denunciar les desigualtats i injustícies, també per la seva responsabilitat i influència en la creació d'una societat informada i crítica, compromesa en la defensa dels seus drets, sense oblidar el paper de vigilància dels poders públics. Aquesta funció social exigeix als professionals de la comunicació informar sobre el que importa i no sobre el que interessa als poders fàctics que defineixen l'agenda informativa. 

Periodismo Humano i l'IDHC organitzen aquest curs que aposta per un periodisme responsable i centrat en les persones, en els seus drets i en les seves lluites. Un periodisme que requereix d'un coneixement específic sobre drets humans i que incorpori nous models i tècniques discursives. En el curs s'aportaran les eines i recursos per informar en profunditat i amb precisió del que està passant amb un enfocament de gènere i basat en els drets humans.

Curs en col·laboració amb Periodismo Humano.

Organització: Institut de Drets Humans de Catalunya
Programa del curs:

Unitat 1. El concepte de drets humans i els seus sistemes de protecció internacional 

Unitat 2.  Front les vulneracions i regressions en drets humans, periodisme

Unitat 3. Enfocament multidisciplinari d'un periodisme més humà 

Unitat 4: Exercici pràctic 

Podeu consultar el programa detallat a: https://www.aulaidhc.org/ca/cursos/comunicacio-amb-enfocament-genere-i-drets-humans-eines-per-periodisme-huma-3a-edicio.php

Informació sobre la inscripció:

La inscripció del curs es realitza a través del formulari disponible a la web de l'AulaIDHC, o mitjançant el següent enllaç: https://www.idhc.org/ca/formacio/comunicacio-amb-enfocament-de-genere-i-drets-humans-eines-per-a-un-periodisme-huma-3a-edicio.php

El periode d'inscripció estarà obert fins que s'hagin cobert el número màxim de places (30) o bé, fins al 14 de setembre de 2018. 

Altra informació relevant:

Preu General: 150€

Preu reduït: 120€ socis i sòcies de l'IDHC o de Periodismo Humano; estudiants; persones jubilades, a l'atur, o que formin part de families nombroses, monoparentals o monomarentals.

Més informació: IDHC

Menu