CURS ONLINE: CIUTAT COL·LECTIVA, PARTICIPACIÓ

 

 

El curs és una primera aproximació teòrica i pràctica a la participació ciutadana, al seu significat i aplicació pràctica. Està estructurat en tres mòduls, en els quals es revisa especialment el rol de l’equip tècnic i s’ofereixen alguns errors i trampes freqüents que identifiquem en moltes ocasions a processos participatius, per tal de fomentar un intercanvi d’experiències i un aprenentatge mutu basat en l’experiència de les persones matriculades.

CONTINGUTS. Els tres mòduls són:

1: Introducció

Introducció teòrica al concepte de participació ciutadana. Es veuran els diversos tipus de participació, així com la seva relació amb el model de societat que volem i que tenim. Es revisarà el marc legal a l’estat espanyol i les fites teòriques més significatives des de finals dels anys 60.

2: Mecanismes i tècniques de participació als processos de millora i/o producció de l’hàbitat

Reflexió i revisió global de la producció social de l’hàbitat i els conceptes que giren al voltant de la mateixa. Veurem diferents models d’accés a l’habitatge als quals la participació és una eina fonamental, tant per al desenvolupament dels processos en sí com per a la transformació social de la col·lectivitat.

3: Anàlisi d’experiències

Mòdul que es centra en l’anàlisi d’experiències practiques, veurem projectes de diferent tipus a diferent escala. Inclou també un anàlisi detallat d’un cas d’estudi concret, cosa que ens permetrà aprofundir en les diferents fases de treball al llarg del projecte. Finalitza amb una sèrie d’observacions sobre els errors i trampes freqüents que s’han identificat a partir de l’experiència pràctica i que resulten molt útils a l’hora de dissenyar processos participatius, polítiques publiques, projectes d’intervenció urbana, etc.

IDIOMA. Castellà. Els exercicis poden entregar-se també en català, francès i anglès.

PREUS. Sòcies/voluntàries d’ASF i parades: 100€; No sòcies: 120€.

 

Organització: Arquitectura sense Fronteres
Informació sobre la inscripció:

El període d’inscripció és del 14 al 28 de febrer de 2018. Enviar un e-mail             reservant plaça a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Una vegada reservada la plaça s’enviarà la documentació per poder formalitzar la matrícula i realitzar el pagament del curs.

Altra informació relevant:

El curs comença el 5 de març. Com que les inscripcions acaben el dia 28 de febrer, entre els dies 1 i 4 de març s’activarà la plataforma per a provar les diferents seccions.

Menu