• Inici
  • _formació
  • ELS DRETS HUMANS DAVANT ELS EXTREMISMES I LA DISCRIMINACIÓ...

ELS DRETS HUMANS DAVANT ELS EXTREMISMES I LA DISCRIMINACIÓ

El programa se centrarà en els drets humans davant els extremismes i la discriminació a partir de l’anàlisi de diverses ideologies que els provoquen amb mirada crítica des dels drets humans. En aquest sentit, analitzarem les condicions que fan possible que la intolerància i l’odi s’hagin instal·lat a les nostres societats. Actualment estem patint tant l’augment dels discursos feixistes, xenòfobs i racistes a nivell global com les conseqüències del creixement de grups d’ideologies extremistes, que aconsegueixen posicions d’influència i poder i fins i tot de govern.

En aquesta situació, no només s’estan vulnerant els drets de les minories, grups i col·lectius històricament discriminats (en funció de l’ètnia, orientació sexual, religió, etc.) sinó que a més s’està minant els valors i fonaments de les veritables democràcies, la pau, la seguretat humana i, per tant, la globalitat dels drets humans.

Durant el curs es buscarà donar respostes a aquestes situacions, contribuint a millorar el coneixement per part de la ciutadania sobre les causes estructurals que provoquen les desigualtats, l’exclusió i la violència, així com, el coneixement i l’aplicació del marc jurídic internacional relatiu als drets humans i les eines per combatre els extremismes i la discriminació d’una manera més eficaç.

En el curs, abans que fer-se un estudi exclusivament descriptiu i teòric dels diferents temes que s’aborden, es busca que el coneixement s’obtingui a partir de l’intercanvi d’idees, experiències i coneixements, a partir de la guia de persones expertes en l’objecte d’estudi, però també de la interacció amb col·lectius i persones que treballen per a transformar aquestes situacions, proposant alternatives o noves mirades dels drets humans per a aconseguir un veritable procés de canvi global.

 

 

Organització: Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC)
Informació sobre la inscripció:

La inscripció del curs es realitza a partir del formulari disponible a la web de IDHC (https://www.idhc.org/ca/formacio/36e-curs-anual-de-drets-humans-2018-els-drets-humans-davant-els-extremismes-i-la-discriminacio.php).

El període d’inscripció està obert fins que s’hagi cobert el número màxim de places (80) o, en el seu defecte, el 6 d’abril de 2018 a les 00:00h (zona horària d’Espanya).

 

 

Altra informació relevant:

Preu: General: 260 euros; Reduït: 190 euros per estudiants/es, socis/es de l’IDHC i ICAB (amb més de 6 mesos d’antiguitat), jubilats/des, aturats/des i membres de família nombrosa.

Crèdits ECTS: UB (dret 2 crèdits), UOC (dret i drets humans, democràcia i globalització màster 4 crèdits), UIC (1 crèdit grau) i UCM (pendent).

 

Més informació: www.idhc.org

Menu