• Inici
  • _formació
  • 36è Curs Anual de Drets Humans 2018. Els drets humans davan...

36è Curs Anual de Drets Humans 2018. Els drets humans davant els extremismes i la discriminació

Davant l'augment dels discursos que alimenten la intolerància i l'odi, que ataquen frontalment els valors i fonaments dels drets humans, enfortim els arguments i capacitats de resposta per lluitar contra l'extremisme i la discriminació amb una perspectiva de drets.

Aquest any, que el curs arriba a la seva 36ena edició, el programa es centrarà en els drets humans davant els extremismes i la discriminació a partir de l'anàlisi de diverses ideologies que els provoquen i punts de vista des dels quals s'estan abordant, amb mirada crítica des dels drets humans. En aquest sentit, analitzarem les condicions que fan possible que la intolerància i l'odi s'hagin instal·lat en les nostres societats, partint del fet que el racisme és un element estructural.

 

Contingut

Extremismes, discriminació i Estats

Respostes des del Dret Internacional

Protecció internacional dels drets humans

Multiculturalitat, interculturalitat i integració

Discriminació i delictes d'odi

Extremismes i radicalització

Seguretat o securitització?

Dret a la pau i lluita contra el terrorisme

Igualtat, equitat i no discriminació

Educació contra la discriminació i l'odi

Llibertat d'expressió i dret a la informació

Programa complert

 

Tallers pràctics

11 d'abril a les 10h: Síndic de Grueges de Catalunya 

17 d'abril a les 10:30h: SOS Racisme 

19 d'abril a les 10h: Observatori per a la Prevenció de l’Extremisme Violent a LaFede.cat - Organtizacions per la Justícia Global

24 d'abril a les 10h: Oficina per la No Discriminació 

26 d'abril a les 10h: Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat

 

Pràctiques

En el marc del curs, s'ofereix la possibilitat de realitzar unes pràctiques de sis mesos al Síndic de Greuges de Catalunya i tres vistites d'estudi a la seu del Consell d'Europa i del Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg. Per optar a aquestes pràctiques, els estudiants han de presentar un treball sobre la defensa dels drets humans davant els extremismes i la discriminació que serà valorat per un jurant format per persones expertes en aquestes temàtiques.

Organització: Institut de Drets Humans de Catalunya
Informació sobre la inscripció:

Formulari en línia: https://www.idhc.org/ca/formacio/inscripcio-36e-curs-anual-de-drets-humans-2018-els-drets-humans-davant-els-extremismes-i-la-discriminacio.php

Menu