Participa en el projecte comunitari "Impulsant el Vivir Bien" en el barri de Sant Antoni

El "Vivir Bien" és un paradigma originari de les comunitats indígenes de Bolívia. Es tracta d'un model alternatiu al capitalisme que s'assoleix de manera col·lectiva, complementària i solidària i que integra les dimensions socials, culturals, polítiques, econòmiques, ecològiques i afectives. "Vivir Bien" significa viure en harmonia i equilibri amb la naturalesa i les societats, viure en equitat i solidaritat, eliminant les desigualtats. 

Amb el projecte "Impulsant el Vivir Bien", coordinat i liderat per Metges del Món, i amb la col·laboració de Calàbria 66, volem apropar a les persones del barri de Sant Antoni de Barcelona aquest paradigma, per tal d'iniciar un procés participatiu i comunitari en el que les pròpies persones participants liderin l'exercici de reclamar els seus drets. L'objectiu doncs, és apoderar a les persones que hi participin, mitjançant la formació i l'acompanyament en la realització d'un Pla d'Actuació i una acció de sensibilització o incidència política encaminada a millorar la qualitat de vida dels diferents col·lectius del barri. 

El projecte es basarà en el treball amb 4 grups focals: un de joves, un de dones, un de gent gran i un quart per definir. Aquests grups, participaran en diferents sessions i tallers participatius a partir de gener de 2019, per conèixer què és el Vivir Bienidentificar les necessitats de cada col·lectiu al barri, dissenyar un Pla d'Actuació i implementar una acció conjunta entre tots els grups. 

Aquest mateix procés es portarà a terme en la comunitat boliviana de San Javierito, a la Província de Velasco. Durant tot el projecte, hi haurà un intercanvi entre ambdues localitats. 

Endemés de portar a terme 1 acció a cada localitat per a reclamar la garantia dels nostres drets, l'objectiu final de projecte és realitzar un documental-web que apropi aquest paradigma a altres persones i comunitats, i dissenyar un curs on-line per tal que aquest procés es pugui portar a terme a altres barris i municipis. 

Vine a la sessió de presentació del projecte el 22 de novembre a les 19:00h a l'Espai Veïnal de Calàbria 66 (C/ Calàbria, 66), coneix el projecte en més profunditat i inscriu-t'hi!

Pots confirmar la teva assistència en aquest formulari

Per a més informació pots escriure un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la./Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucar al 93 289 27 15. 

Organització: Metges del Món

Menu