Brigades de Solidaritat Brigades de Solidaritat Associació Catalana per la Pau

Xerrada informativa sobre les Brigades de Solidaritat 2018

L'Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO organitzen cada any les Brigades de Solidaritat, un compromís de caràcter voluntari que té com a objectiu proporcionar una visió més completa de la realitat que envolta els països del Sud, a partir d’una experiència que inclou la reflexió, l’anàlisi dels problemes i el seu coneixement directe per boca de les comunitats locals.

Aquest any són quatre els països de destinació: Colòmbia, Palestina, R.D. Congo i Mèxic.

Colòmbia
En un moment d’especial rellevància històrica i social per al país, els integrants de la Brigada es reuniran amb les principals organitzacions sindicals i de defensa dels drets humans, i també visitaran diferents comunitats de base camperola, que es troben entre les més afectades pel conflicte armat.

Palestina
De la mà de Palestinian Farmers Union, les dues Brigades (una el juliol i l’altra, l’agost) coneixeran la feina de les cooperatives agrícoles de Salfeet, Jericho, Ramallah i Tulkarem, imprescindibles per a la resistència davant l’ocupació israeliana.

R.D. Congo
Aquí la Brigada anirà acompanyada de l’organització local Etoile du Sud, que lluita per assegurar el dret a la salut de la població i, especialment, les dones, mitjançant la formació, el treball en xarxa i la construcció d’un moviment a nivell nacional pel Dret a la Salut.

Mèxic
L’Observatori de Drets Humans dels Pobles i l’Assemblea dels Pobles acolliran la Brigada a Oaxaca, per conèixer de primera mà el seu treball en defensa del territori, de l’educació pública gratuïta i dels drets humans. Coneixerà diferents comunitats indígenes que han estat agredides per grups paramilitars.

Com participar-hi?

Entre els mesos de febrer i abril s’organitzen diferents xerrades informatives, durant les quals es detallaran tots els requisits formals necessaris per formar part d’una Brigada.

Les persones interessades, una vegada hagin assistit a una d’aquestes xerrades, podran omplir el formulari d’inscripció per fer una primera entrevista. A finals d’abril, es formaran les Brigades, els membres de les quals hauran d’assistir obligatòriament a un cap de setmana de formació.

Organització: Associació Catalana per la Pau Fundació Pau i Solidaritat CCOO

Menu